≡ Menu

Alles wat u ooit wilde vragen over vliegen

21/09/2011

Vliegen heeft de mens altijd gefascineerd en de droom om door de lucht te zweven als een vogel nam vaak mythische proporties aan – denken we maar aan Icarus! De meesten van ons zijn al wel eens met een vliegtuig onderweg geweest en vinden dit alledaagse transport- en vervoermiddel heel gewoon.

En zeggen dat de luchtvaart toch maar een goede honderd jaar bestaat en dat vliegen toch niet zo vanzelfsprekend is! Wie er wat dieper over nadenkt zit al gauw met een hele resem onopgeloste vragen!

In dit Wetenschapscafé worden, zoals het hoort, wetenschappelijke antwoorden gegeven op die vragen. Nancy Vermeulen (fysicus, lijnpilote en vlieginstructrice) en Dirk Dom (ingenieur, docent en boordwerktuigkundige) reiken ze ons zelf aan en beantwoorden ze: hoe komt het dat een vliegtuig in de lucht blijft? – valt het naar beneden als de motoren stilvallen? -hoe wordt het bestuurd? – hoe vindt de piloot de juiste weg? – hoe verloopt een vlucht en hoe wordt ze voorbereid? – hoe wordt iemand piloot? welke risico’s en gevaren kunnen er tijdens een vlucht optreden en hoe wordt daarmee omgegaan?

Als toemaatje geven ze ons ook een overzicht van de mijlpalen uit de luchtvaartgeschiedenis!

Check in gratis – boarding om 20u30 voor een boeiend Wetenschapscafé met twee deskundigen!