≡ Menu

Bezoek Museum Plantin-Moretus

Bij de start van het seizoen 2014/2015 organiseert het Wetenschapscafé Antwerpen een bezoek aan het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen.

Voor vrienden van het Wetenschapscafé is de vraag naar de samenhang tussen wetenschap en samenleving misschien een verrassende. We zijn zo gewoon geraakt dat er iets als ‘wetenschap’ bestaat, dat we er niet meer bij stil staan. Nochtans is dat niet zo vanzelfsprekend. Er zijn heel lange periodes in onze geschiedenis geweest waarin geen noemenswaardige wetenschap werd bedreven. Waarin het zelfs gevaarlijk was om zo iets uit te oefenen. En er zijn ook vandaag nog talloze culturen waarin wetenschap nauwelijks een plaats heeft.

Het museum Plantin-Moretus in Antwerpen biedt een uitstekende mogelijkheid om op over die de samenhang van maatschappelijke structuren en de verspreiding van wetenschap na te denken. Wij, de organisatoren van het Wetenschapscafé Antwerpen, nodigen je daarom uit voor een rondleiding door het museum waarin we aan de hand van het gebouw, de tuin, de collectie en de diverse kamers en apparaten zullen ingaan op de wisselwerking tussen de samenleving en de wetenschap.

Datum: Vrijdag 3 oktober 2014

Tijd: 14:00 uur

Thema: Wetenschap en samenleving.

Toelichting: Willie Van Peer (Professor of Intercultural Hermeneutics, Ludwig Maximilian University, Munich) en Walter Simons (eredocent Hogeschool Artesis-Plantijn, lector Volkssterrenwacht Urania)

Adres: Vrijdagmarkt 22, Antwerpen.

Verzamelen: binnen in de hal van het museum;

Reisbeschrijving: http://www.museumplantinmoretus.be/Museum_PlantinMoretus_NL/PlantinMoretusNL/PlantinMoretusNL-Bezoeken/PlantinMoretusNL-Bezoeken-Bereikbaarheid.html

Inkom: Maximaal € 8. er zijn echter verschillende kortingsmogelijkheden, bij voorbeeld die waarbij bezitters van een A-kaart het museum gratis mogen bezoeken. Zie website van het museum.

Aanmelden: wij vinden het prettig om vooraf een idee te hebben op hoeveel mensen wij kunnen rekenen. Daarom het verzoek om uw deelname uiterlijk 2 oktober te melden via de contactpagina van onze website.