≡ Menu

Uitstap naar het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen

Het Wetenschapscafé Antwerpen organiseert naast voordrachten ook regelmatig uitstappen naar projecten die wetenschappelijk van belang zijn. In dat kader gaat op vrijdag 2 oktober 2015 een gezamenlijke uitstap door naar het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen in Gent. Wij bezoeken dan dit museum waarbij onder deskundige begeleiding de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstelling rond wiskunde: “Imaginary” wordt bezocht.

Ter informatie: Het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen huisvest de collectie historische wetenschappelijke instrumenten van de Universiteit Gent. Aan de hand van de technologische vooruitgang van deze instrumenten wordt de geschiedenis van de verschillende wetenschapstakken in beeld gebracht. Het museum toont niet enkel instrumenten die voor onderzoek werden gebruikt, maar ook demonstratietoestellen bij het wetenschappelijk onderwijs.

Tijd: Bezoek start om 14:30 uur en voorgenomen einde is 16:30 uur.
Gids: Bij de vaste collectie de conservator van het museum prof. Danny Segers en bij de tijdelijke tentoonstelling de inrichter Marnix Van Daele.
Locatie: Het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen bevindt zich in gebouw S30 op de campus “De Sterre” van de Universiteit Gent aan de Krijgslaan in Gent.
Bereikbaarheid: Met het openbaar vervoer is het museum het makkelijkst te bereiken via de tramlijn 4 halte De Pintelaan of via de buslijn 70/71/72 halte De Sterre.
Kosten: Bij inschrijving via onze website is zowel de inkom als de gids gratis.
Verder van belang:
– Voor wie dat wil is gezamenlijk met de trein reizen vanuit Antwerpen mogelijk. Privé reizen kan natuurlijk ook. Wie wenst aan te sluiten bij de gezamenlijke treinreis: we nemen de trein van 13:06 uur uit Antwerpen Centraal, die om 14:07 in Gent Sint Pieter aankomt.
– Na het bezoek mogelijkheid tot napraten bij een drankje.
– Aanmelden via dit formulier.